onsdag, juli 02, 2014

Zucchini boats / Zucchinibåtar

A perfect lowcarb side dish.

Zucchini Boats
Ingredients for 2 servings:
1 zucchini
1/2 tomatoe in slices
100 grams mozzarella in slices
1 tsp oregano
herb sea salt

Steps:
1. Preheat oven to 430 F.
2. Cut the zucchini in half horizontally. And if you want scoop out the inside.
3. Top with tomatoe slices, mozzarella, oregano and herb sea salt.
4. Place into oven and bake until the zucchini is tender and the cheese has melted, about 20-25 minutes.
5. Serve immediately.


Ett perfekt lowcarb-tillbehör.

Zucchinibåtar
Ingredienser för 2 portioner:
1 zucchini
1/2 tomat i skivor
100 g mozzarella i skivor
1 tsk oregano
örthavssalt

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 225C.
2. Skär zucchinin mitt itu på längen. Du kan gröpa ur mitten med en sked om du vill.
3. Toppa med tomatskivor, mozzarella, oregano och örthavssalt.
4. Ställ in i ugnen och grädda tills zucchinin är mjuk och osten har smält, ca 20-25 minuter
5. Servera genast.

måndag, juni 30, 2014

Paleo almond bread / Paleo mandelbröd


This bread is really good. I love the taste from the almond butter and coconut flour. I have done Swedish "Smörgåstårta" with it and I eat it to different soups and of course for breakfast.

Paleo almond bread
Ingredients
3/4 cup almond butter
5 eggs
1/4 cup melted coconut oil
1 tsp apple cider vinegar
1/4 cup ground flaxseed meal
3 tbsp coconut flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp sea salt

Steps:
1. Preheat oven to 175C (350F).
2. Line a loaf pan with parchment paper.
3. Blend together the almond butter, eggs, coconut oil and apple cider vinegar.
4. In a separate bowl, mix together the flaxseed meal, coconut flour, baking soda and salt.
5. Mix the dry ingredients into the wet ingredients.
6. Pour the dough into the baking pan.
7. Bake for 30-35 minutes until browned and completely set.



Det här brödet är sjukt gott. Älskar smaken av mandelsmör och kokosnötsmjöl. Jag har använt den till smörgåstårta, till olika soppor och förstås till frukost.

Paleo mandelbröd
Ingredienser:
1,8 dl mandelsmör
5 ägg
4 msk smält kokosfett
1 tsk äppelcider vinäger
4 msk linfrömjöl (mixa linfrön till ett fint mjöl i en mixer)
3 msk kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver (Renée Voltaire har ekologisk)
1/2 tsk havssalt

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 175C grader.
2. Täck en brödform med bakplåtspapper.
3. Vispa ihop mandelsmör, ägg, kokosfett och äppelcider vinäger.
4. I en separat skål, blanda ihop linfrömjöl, kokosnötsmjöl, bakpulver och havssalt.
5. Blanda de torra ingredienserna med de blöta.
6. Häll ner smeten i brödformen.
7. Baka i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter tills brödet är genomgräddat.