söndag, februari 01, 2015

Caramelized cabbage & ground beef / Karameliserad vitkål & köttfärs


 
This is so crazy good so you can´t even believe it. I have done this several times the last weeks and I can´t get enough. I love everything about this dish, the taste, texture and how well it suits us who eat Whole30, Paleo and LCHF.

Organic ingredients:
1 large head of cabbage grated
3 grated carrots
Ghee
coconut oil
1 kg ground beef
4 yellow chopped onions or 2 leeks
4 cloves of garlic
Sea salt
BBQ Season (without additives)
Ground paprika
Cumin
Black Pepper
Cayenne pepper

Steps:
1. Grate the whole cabbage with a mandolin slicer (3 mm) or with a
cheese slicer.
2. Fry the cabbage in ghee and coconut oil until it starts to get
little browned. Add salt and pepper.
3. Pour over the fried cabbage into a greased large baking dish.
4. Fry the ground beef in ghee and coconut oil with chopped onion
and season the ground beef with a clean BBQ season, ground
paprika, black pepper, sea salt, cayenne pepper and grated garlic.
5. Mix the ground beef with cabbage and put into 400°F varm oven, on the bottom of the oven for about 75-90 minutes until everything is wonderfully caramelized. Stir every 20-30 minutes.






Detta är så galet gott så du kan inte ens fatta det. Jag har gjort det här flera gånger de senaste veckorna och jag kan inte få nog. Jag älskar allt med denna rätt, smaken, konsistensen och hur bra
det passar för oss som äter Whole30, Paleo och LCHF.

Ekologiska råvaror:
1 stort vitkålshuvud
3 rivna morötter
Ghee
Cocosolja
1 kg nötfärs
4 gula lökar eller 2 purjolökar
4 klyftor vitlök
Havssalt
Grillkrydda (utan tillsatser)
Paprikakrydda
Spiskummin
Svartpeppar
Cayennepeppar

Gör såhär:
1. Hyvla hela vitkålshuvudet med en mandolin (3 mm) eller med en
osthyvel.
2. Stek vitkålen i ghee och cocosolja tills den börjar bli lite
brynt. Salta och peppra.
3. Häll över den stekta vitkålen i en smord stor ugnsform.
4. Stek nötfärsen i ghee och cocosolja med lök och krydda
köttfärsen med en ren grillkrydda, paprikakrydda, svartpeppar,
havssalt, cayennepeppar och riven vitlök. (Ta de mängder som du själv vill och önskar och gillar, jag har ganska mycket kryddor för att få en bra smak. Smaka av)
5. Blanda köttfärsen med vitkålen och kör i 200°C grader varm ugn,
längst ned i ca 75-90 minuter tills allt är härligt karameliserat.
Rör om var 20-30:e minut.











5 kommentarer:

  1. Hej! Jag hittade din urtjusiga blogg häromdagen och blev genast förtjust i layouten och recepten. Idag ska jag testa ditt recept på sockerfritt iste och inom några dagar även det här receptet då jag ÄLSKAR vitkål i alla dess former :-).. Keep up the good work!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Påminner mycket kållåda som jag brukar göra ,men med lite ris,och buljong,tycker blir torr annars.Men ska pröva detta ,absolut!

      Radera
  2. Ann-Sofie Marksved6 augusti 2015 kl. 14:32

    Ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  3. Ser mumsigt ut. En enklare variant på vitkålslåda/kålpudding utan ris=kolhydrater och med goda kryddor. Det här ska jag absolut testa. Att servera med stekta ägg var jag först tveksam till, men nu tycker jag att det passar mycket bra, och gör rätten lite mindre torr. Jag brukar använda senapsfrön till stekt strimlat vitkål, det är också mycket gott. En trevlig blogg! Annukka

    SvaraRadera
  4. Åh, det här är så gott att jag inte kan sluta äta! Tack för bra recept. Jag kommer att hålla koll på din blogg för fler fina recept.
    Tack!

    SvaraRadera