tisdag, juni 24, 2014

Paleo chocolate cake / Chokladkaka


This cake is so amazingly tasty and full of flavor. I have a 100% quality dark chocolate in this cake, but if you don´t find any you can use som other dark quality chocolate containing 70% cocoa content.

Ingredients
180-200 g 100% dark chocolate
180-200 g grassfed butter or coconut oil
2 tsp natural vanilla powder
1 tbs honey (optional)
4 eggs

Instructions
1. Melt together the chocolate and butter in low heat.
2. Combine eggs with vanilla powder and beat for several minutes til it´s fluffy.
3. Stir together the chocolate/butter-mix with the egg-mix.
4. Pour into greased round cake pan (10 inch) (26 cm).
5. Bake at 400F (200C) for 6 minutes.
6. Let it cool completely before serving.
7. Store in fridge and you can also freeze it.




Den här kakan är så himla god och full med smak. Jag har en 100% mörk kvalitetschoklad i kakan men om du inte hittar någon så kan du ta nån annan mörk kvalitetschoklad med över 70% kakaohalt.

Ingredienser:
180-200 g 100% mörk choklad
180-200 g smör eller kokosolja
2 tsk vaniljpulver
1 msk honung (valfritt)
4 ägg

Gör såhär:
1. Smält ihop choklad och smör på låg värme. Eller vattenbad.
2. Vispa ihop ägg och vaniljpulver tills den är fluffig.
3. Mixa ihop choklad/smör-blandingen med äggblandningen.
4. Häll ner smeten i en smord springform (26 cm i diameter).
5. Grädda i 200C varm ugn i 6 minuter.
6. Låt kakan svalna helt innan servering.
7. Förvara i kylen och det går även bra att frysa kakan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar