Såhär gör jag rostbiffen:
1 kg ekologisk rostbiff (eller fransyska)
Gnid in olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar och chiliflakes runtom.
Stek i smör och olja runtom lite snabbt, bara så den får en fin stekyta.
Lägg rostbiffen i en ugnsfast form (jag använde min le creuset-gryta som vanligt) och stick in en köttermometer och låt köttet steka i 125 grader varm ugn (längst ner) tills termometern visar 62 grader. I vår ugn tar det ca 75 minuter.
Sen lägger jag köttet i folie och låter den vila minst 60 minuter.
Skär upp i tunna skivor och servera tex med en god potatissallad.
Innertemp för rostbiff
- 55°C: blodig
- 60°C: rosa med röd kärna
- 70°C: lätt rosa
- 75°C: välstekt
Här serverad med godaste potatissalladen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar