Äntligen har jag hittat ekologiskt stekfläsk. Har verkligen haft cravings de senaste månaderna. Så förra helgen åt vi stekfläsk med löksås och den här helgen blev det till middag en "makaronilåda" på Tricolorepasta från Saltå Kvarn, stekfläsk, timjan, ägg och grädde.
Pastalåda med stekfläsk ca 6 port
1 påse Tricolorepasta
Klick smör
300 g stekfläsk
2 salladslökar
4 dl grädde
1 ägg
2 dl riven gräddost
2 msk finhackad färsk timjan
nymalen svartpeppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka pastan enligt anvisning och häll ner de i en ugnsform tillsammans med en klick smör. Blanda i smöret.
3. Strimla fläsket till lagom stora bitar. Stek de gyllenbruna.
4. Finhacka salladslökarna och stek i några minuter tillsammans med fläsket.
5. Rör ihop grädde, ägg, riven gräddost och finhackad timjan. Dra några drag med pepparkvarn.
6. Häll ner äggstanningen över pastan.
7. Skjutsta in pastalådan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter tills stanningen har stannat och lådan ser gyllene och aptitlig ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar