Ingredienser broccolipuré för 4 port
1 broccolihuvud (ca 400 g)
1 stjälk salladslök
vispgrädde
smör
mjukost naturell
salt
peppar
Gör såhär:
1. Skär ner broccolihuvudet i mindre bitar och lägg ner i en kastrull.
2. Hacka salladslöken och lägg ner i kastrullen.
3. Häll över grädde och salta lagom.
4. Koka upp och låt koka ca 15 minuter.
5. Häll gräddkoket i en skål och lägg broccolin och löken i en bunke tillsammans med en klick smör och en stor klick mjukost.
6. Kör till en slät puré med en handmixer. Använd av gräddkoket om du vill ha en lösare puré.
7. Smaka av med salt och peppar.
Broccoli är i säsong och som godast: Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
Övriga året för minst miljöpåverkan: Välj fryst broccoli
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar