fredag, oktober 14, 2011

Grillade Ribs


Årets sista grillning förra helgen blev ribs. Det tar tid att göra men det är väl värt mödan för sen faller köttet isär av sig självt på tallriken. Mums! Plus att jag gjorde dubbelsats så jag har ätit ribs några gånger till under veckan för det är tokgott med kallt kött.


Ingredienser:
1 kg tjocka revben
5 vitpepparkorn
1 msk salt
1 gul lök halverad
3 lagerblad
vatten

Glaze:
1 dl soja
2 msk raw agave
2 tsk finriven ingefära
1/2 röd chili
1 finhackad vitlök
1 msk sambal oelek


Gör såhär:
1. Lägg ner köttet tillsammans med vitpepparkorn, salt, lök och lagerblad i en stor gryta.
2. Häll på vatten så det täcker köttet.
3. Koka upp och skumma av ordentligt.
4. Koka sen köttet tills det är mört och börjar falla av från benet. Tjocka revben tar ca 2 timmar.
5. Pensla med glaze och grilla ca 20 minuter. Man kan med fördel göra köttet dagen innan och låta marinera i glazen. Jag lät den marinera i glazen i några timmar innan vi grillade.

Ps. Kom ihåg att låta köttet vila en stund efter grillning så inte all saft rinner ut från köttet. 



Serverade en vit rödbetssallad till.
Superenkelt. Koka polkarödbetor, riv grovt och blanda med hemmagjord majonnäs och lite rysk yoghurt. Smaka av med salt, peppar och vit balsamico.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar